Sander jarig en walvissen!!!

Hiep hiep hoera! Sander is jarig vandaag en dat betekent: taart en walvissentochtje! We zingen Sander natuurlijk wakker in de versierde camper. Cadeautjes had ie natuurlijk al gehad voor de vakantie, maar hij krijgt toch nog wat kleine cadeautjes, waaronder een adelaarknuffel en magneetjes van Canada van Joris. We ontbijten in de camper want hier in het regenwoud is het 's ochtends toch nog wel koud, maar tussen de dichte bebossing door zien we wel dat het heel erg mooi weer is, hier en daar zien we een zonnestraaltje door de bomen komen.

Dan vertrekken we naar Tofino voor Sanders lang gekoesterde wens: een walvistochtje. Bij Jamie's whalewatching aangekomen hijsen we ons in de enorme pakken die we aan moeten op de boot. Het lijken wel ruimtepakken! Een zwemvest zit in het pak ingebouwd. Als Michelin mannetjes begeven we ons naar de zodiac boot, een soort superopblaasboot met een motor, die heeeel erg hard kan. Met 12 mensen zitten we op de boot en daar gaan we....spannend!

We varen een eind voor de kust langs allerlei eilanden...dit gaat hard! We worden ook nog behoorlijk nat en het is nogal "bumpy" (niet geschikt voor ouderen, zwangeren en mensen met een zwak gestel...;-) Geen idee hoe lang we varen, maar dan mindert de boot vaart...waarom??? En dan zien we hem in één keer: "Daar...een walvis". Super, wat een beest! Hij spuit water! "Oh, en daar, nog één!" We zien er wel 4 of 5! Heel erg gaaf. We zien ze water spuiten en ze proberen te duiken, maar volgens de gids zijn de walvissen ongeveer 14 meter lang en volgens zijn dieptesensor is het hier ook ongeveer 14 meter diep, dus hij duikt, maar doet een soort handstand en kan dus niet echt goed duiken. Maar we zien toch nog een paar keer de staart van de walvis uit het water omhoog komen, dat is pas echt mooi! Foto's maken lukt niet zo heel goed omdat ze steeds maar zo kort boven water komen...maar een paar fotootjes hebben we nog wel.

Na een tijd varen we jammergenoeg verder. Het wordt ook verder nog een supertochtje! Het varen op zich op open zee in zo'n snel klein bootje is al een belevenis, maar we zien ook nog zeeleeuwen (2 soorten, waaronder stellar lions, volgens Sander de grootste zeeleeuwen die er zijn), zeehonden (met ook kleine zeehondjes), zeeotters en papegaaiduikers! Wat een belevenis! Al met al varen we ruim 2,5 uur op zee. En als toetje zien we als we de boot afstappen en terug lopen vanuit de haven nog een adelaar echt vlak over vliegen. Sander heeft de verjaardag van zijn leven!

We gaan nog lekker uit eten in Tofino.

Terug bij de camping gaan we gelijk door naar het strand voor de zonsondergang...die is prachtig (zoals overal;-). Sander en Joris vermaken zich uitstekend op het strand...

We eindigen de dag zoals elke avond met een potje Uno in het donkere bos op de camping.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!