Een canyon, kayakken en …. alweer een beer!

Eerst uitgeslapen vanmorgen. We zijn nu in Alberta, dat betekent dat de klok een uur vooruit is gegaan, dus pas later wakker J Om 9 uur zijn we er pas uit en we doen het nog even rustig aan...lekker ontbijten met wafels en broodjes.

We rijden pas om 11:00 uur richting de Jasper tramway, een gondelbaan. Daar aangekomen blijkt dat we te laat zijn. Alle parkeerplaatsen zijn vol en zo'n bakbeest zet je ook niet zomaar overal tussen. We besluiten dit morgenvroeg (vroeg!) te doen en verder te rijden naar Maligne canyon. Tot daar is de weg wel open. Ook hier weer problemen met parkeren, maar we parkeren 500 meter terug bij een uitkijkpunt waar we net daarvoor waren.

We lopen stroomopwaarts mee langs een snelstromend riviertje. Het snelstromende riviertje verandert in een kolkende massa water en er onstaat een canyon. Het water baant zich een weg door een op sommige plaatsen maar 2 meter brede canyon, die wel 50 meter diep wordt. Wat een geweld weer en wat een kracht heeft dat water. Er zijn bruggen aangelegd zodat we op een aantal plaatsen over de canyon kunnen lopen. Echt geweldig indrukwekkend (ik blijf het maar zeggen). Ook Sander en Joris zijn onder de indruk en Joris vergeet even dat ie bijna niet kon lopen van de pijn in zijn been van de muggenbulten ;-) en loopt vrolijk met ons mee. We lopen wel 2 uur langs en over de canyon zo mooi is het.

Dan weer verder want we willen nog kayakken in het Pyramid Lake. We stappen de camper weer in en rijden weg. Na ongeveer 5 minuten een kleine opstopping: wat is hier aan de hand? We kijken eens goed en ... jawel hoor langs de kant van de weg zit een beer rustig besjes te eten! Alweer een beer! We staan heel lang te kijken...wat een leuk gezicht! Norbert gaat zelfs nog even voorzichtig de auto uit en maakt een filmpje terwijl de beer rustig dooreet. Super...beer nummer 6 alweer!

Dan rijden we door naar Pyramid Lake en huren twee 2-persoonskayaks. Sander en Minka in 1 boot en Joris en Norbert in 1 boot. Dit is heel leuk! Het gaat heel goed en we varen heel ver het meer op. Wat een omgeving om te kayakken! Prachtig! Sander en Joris kayakken prima mee....links, rechts, links, rechts.... Moe maar voldaan leveren we een uur later de kayaks weer in.

Terwijl we aan het kayakken waren zagen we een leuk strandje, dus daar zij we naar toe gereden en hebben nog lekker aan het water gezeten en gezwommen (nou ja, mama alleen maar gepootjebaad of pootjegebaad).

Het is echt heerlijk weer!

's Avonds probeert Norbert nog een kampvuurtje te maken, maar de padvinder komt nog steeds niet in hem naar boven ;-) dus het vuur is al gauw weer uit, maar wel weer marshmallows gebakken en de rook houdt de muggen op afstand! Eigenlijk hebben we een bijltje nodig om kleinere stukjes hout te maken ...morgen maar even zoeken.

Reacties

Reacties

rik

Geweldige verhalen, leuk om te lezen. En dan ook al 6 beren zien!!
In zo een korte periode, waarvan je er nog 1 een half uur kan volgen. Prachtig.......Ik denk dat de echte padvinder nog opstaat, we zullen zien of Norbert het in zich heeft ;-) Groetjes vanuit de blauwe zeeen.....

Ingrid Lucas

Heb genoten van jullie foto's op die van het balkon op de 30e verdieping na. Een reis van jullie leven, schitterend! Kijk al uit naar de volgende foto's. Geniet er nog lekker van!! Liefs

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!